Bewegen in de huidige tijd is belangrijker dan ooit tevoren.  Regelmatig bewegen verbetert namelijk je weerstand en tegelijkertijd je immuunsysteem. Een goed immuunsysteem is tegenwoordig topprioriteit. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat bewegen de bloeddruk verlaagt. BIj een verlaagde bloeddruk is er minder kans op overgewicht, en laat overgewicht nou juist een onderwerp zijn wat in de huidige corona tijd veel besproken wordt.

Hoewel er nog geen direct verband gevonden is tussen meer bewegen en geen corona krijgen, weten we allemaal dat we van regelmatig bewegen alleen maar fitter worden. Al bij een minimale inspanning kan het al een positief effect hebben op je gezond. Je hoeft daarom ook niet dagelijks 2 uur lang in de sportschool te staan. Een half uur stofzuigen is volgens verschillende deskundigen al voldoende om bij te dragen aan een goede weerstand. Beweging is beweging en zo helpt het al om bijvoorbeeld de trap te nemen in plaats van automatisch de roltrap op te stappen. 

Maar wat zijn nou precies de redenen om meer in beweging te komen? Om ‘s avonds na een dag werken op de bank te ploffen blijft toch erg verleidelijk. Door regelmatig te beweging heb je dus zoals al eerder vermeldt minder kans op overgewicht. Hierdoor blijven zowel de botten als de spieren beter werken en langer sterk. Ten slotte is het van groot belang om om meer te bewegen voor een energieker gevoel. Vaak een wandeling of een workout aan het begin van de dag, zorgt er voor dat zowel het lichaam als de hersenen in de aan stand komen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om concentratie langer vast te houden en daarmee te focussen op wat op dat moment echt belangrijk is. Hierdoor is het lichaam ook beter beschermd tegen stress die wordt veroorzaakt door input van buitenaf.