Het lichaam sterker maken kan op veel verschillende manieren. Zo kun je dagelijks de sportschool induiken om eindeloos krachttraining te doen. Zo is er tegenwoordig ook een andere manier die al eeuwenoud is, maar juist nu populairder is dan ooit tevoren. 

Allereerst, op dagelijkse basis de sportschool bezoeken. Hard en consistent trainen draagt zeker bij aan het sterker maken van het lichaam. Mocht je nog geen abonnement hebben bij een sportschool, je zult merken dat zodra je er één hebt en er gebruik van maakt, het lichaam sterker wordt. Waar je in het begin nog met gewichten moet trainen van 5 kilo, zul je na 3 maanden al zeker merken dat je flink in gewicht omhoog bent gegaan. Dit heeft echter alles te maken met het maken van een plan. Een sportschool inlopen om je vervolgens elke keer af te vragen wat je precies gaat doen, zal resulteren in minder resultaat. Het hebben van een trainingsplan, combineert spiergroepen die juist goed zijn om te trainen op dezelfde dag en zal tegelijkertijd andere spiergroepen juist vermijden. Mocht je er zelf nog niet veel verstand van hebben, wees dan voorzichtig bij het samenstellen van zo’n plan. Dit kun je echter bij elke willekeurige sportschool laten doen of hier hulp bij vragen.

Het is daarnaast van belang om ook licht te durven trainen en altijd goed op te warmen. Door het werken van een plan, ga je piekmomenten inplannen. Je kan namelijk niet van het lichaam verwachten dat het 24/7 aansterkt en alsmaar sterker wordt. Daarom is het belangrijk om in een schema ook lichter te trainen dan je soms aankan. Dit omdat je zojuist het lichaam de ruimte geeft om deze piekmomenten te laten plaatsvinden. Daarnaast is het van groot belang om goed op te warmen. Loop niet zomaar de gym in om vervolgens meteen zwaar aan de slag te gaan. Het lichaam even de tijd geven om warm te worden is essentieel.