Japan staat bekend om zijn verschillende vechtsporten. Wereldwijd legden de Japanners de basis van martial arts sporten zoals judo, kendo en karate. Ook het sumo worstelen kent zijn basis in Japan. Het is zelfs de officiële sport van Japan. Kendo is de traditionele zwaardvechtkunst. Japan staat ook bekend om de Samoerai krijgers. In dit artikel bekijken we de belangrijkste Japanse vechtsporten. 

Kendo

Kendo is de moderne Japanse zwaardvechtkunst. Hierbij wordt gebruik gemaakt van bamboe zwaarden. Kendo betekent letterlijk vertaald “de weg van het zwaard”. Kendo is specifiek gericht op het versterken van de persoonlijkheid, de zelfdiscipline,  zelfrespect en respect voor anderen. Dit wordt gedaan door middel van training met het zwaard. Kendo is zowel een lichamelijke als een geestelijke oefening die mooi en sierlijk is om te zien. Kendo kan beoefend worden door mensen van alle leeftijden. Ook de Samoerai gebruikte zwaarden. Het traditionele zwaard van de Samoerai wordt Katana genoemd. 

Sumo worstelen

Sumo worstelaars waren in de Edo periode zeer gerespecteerde sporters. Het sporten had daarbij ook een religieuze betekenis. Sumo worstelaars zijn nauw verbonden met het Shinto geloof. Sumoworstelen is een full-contact sport waarbij het doel is om de tegenstander uit een cirkelvormige ring te duwen of hem contact met de grond te laten maken met een ander deel dan de zolen van zijn voeten.

Martial arts

Martial arts zijn vechtsporten die zijn ontstaan uit de oude gebruiken van de samoerai en hun Bushido leerwijze. De Katana nam in deze leerwijze een belangrijke plaats in. Tegenwoordig wordt bij bepaalde martial arts nog steeds een Katana gebruikt. Wil je deze vormen van martial arts beoefenen dan moet je eerst een dergelijk Samoerai zwaard kopen. Bushido betekent “weg van de krijger” Tegenwoordig vallen vechtsporten als karate, judo, kendo en jiujitsu onder de martial arts.