We willen allemaal graag een fit lichaam. Ga je naar de sportschool dan heb je vaak een ruime keuze uit allerlei sporten. Soms kan het lastig zijn om precies die sport te kiezen die goed bij je past. Daarnaast is niet iedere sport geschikt voor een vrouwenlichaam. In dit artikel vind je de leukste en meest uitdagende sporten speciaal voor vrouwen.  

Spinning

Spinning is een sportactiviteit die wordt gedaan op een speciale spinning fiets. Dit is een fiets die stevig vaststaat op een ondergrond. De fiets heeft een vliegwiel en een afremmechanisme. Tijdens het spinnen wordt er op het ritme van muziek gefietst. Hierbij wordt een combinatie gemaakt van klimmen en zitten. Op een spinning fiets kun je zelf de zwaarte van de training bepalen. Spinning is erg geschikt voor vrouwen die aan conditietraining willen doen. Uithoudingsvermogen staat hierbij centraal. Spinning is goed voor je beenspieren, je hart en je longen. 

Krachttraining

Door aan krachttraining te doen krijg je meer spieren. Je armen worden slanker, je benen en billen steviger en je buik strakker. Zonder dat je enorm hoeft te lijnen zie je er slanker uit. Vrouwen doen over het algemeen minder aan krachttraining dan mannen. Het meest voorkomende argument is hierbij dat vrouwen bang zijn om te veel spiermassa te kweken waardoor ze er minder vrouwelijk uitzien. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor krachttraining voor vrouwen. De oefeningen zijn speciaal afgestemd op het lichaam van een vrouw.

Zumba

Oorspronkelijk komt deze sport uit Latijns-Amerika. Zumba is een combinatie van fitness en dans. Het heeft veel weg van aerobics, maar is bruisender en meer uptempo. De muziek die je hoort tijdens de trainingen komt uit Latijns-Amerika en heeft een opzwepend karakter. De sport is in een korte tijd enorm populair geworden. De training wordt gegeven in groepen en hierbij train je je hele lichaam.